Calendarul grădinarului în luna iulie: ce legume să cultivi

Luna iulie este o perioadă plină de activitate în grădină, iar grădinarul priceput știe că acum este momentul perfect pentru a cultiva o varietate de legume delicioase și sănătoase. Cu toate că vara este deja în toi, încă mai poți planta și îngriji diverse culturi care vor aduce bucurie și satisfacție în grădina ta. Află care sunt legumele potrivite de cultivat în luna iulie și cum să le îngrijești pentru a obține o recoltă bogată și sănătoasă.

Morcovul

Morcovul este o legumă rădăcinoasă iubită de mulți grădinari pentru gustul său dulce și pentru valoarea sa nutritivă. În luna iulie, poți continua să plantezi morcovi, asigurându-te că solul este bine drenat și bogat în nutrienți. Este important să menții solul udat regulat pentru a promova dezvoltarea rădăcinilor lungi și drepte ale morcovilor.

Ardeiul

Ardeii sunt o altă cultură populară în grădină, iar luna iulie este momentul ideal pentru a planta răsadurile de ardei în solul încălzit și bine pregătit. Asigură-te că ardeii primesc suficientă lumină și că solul rămâne constant umed, dar nu excesiv de ud. Poți aplica îngrășăminte cu eliberare lentă pentru a asigura o creștere sănătoasă a plantelor.

Vinetele

Vinetele sunt o legumă delicioasă și versatilă, perfectă pentru cultivat în grădină în luna iulie. Plantează răsadurile de vânzare în grădină și asigură-te că le oferi condiții optime de creștere, inclusiv suficientă căldură și umiditate. Poți aplica, de asemenea, un strat de mulci în jurul plantelor pentru a menține solul răcoros și umed.

Roșiile

Roșiile sunt vedetele grădinii de vară și nu ar trebui să lipsească din nicio grădină în luna iulie. Continuă să îngrijești și să susții plantele de roșii crescute din semințe sau răsaduri, eliminând buruienile și udând regulat. Poți folosi, de asemenea, suporturi sau cuști pentru a susține plantele în creștere și pentru a evita ca fructele să atârne pe sol.

Dovlecelul și castraveții

Dovlecelul și castraveții sunt alte două legume de vară care pot fi cultivate cu succes în luna iulie. Plantează semințele sau răsadurile în sol bine încălzit și asigură-te că le oferi suficientă apă și nutrienți pentru a promova dezvoltarea plantelor și producția de fructe. Poți recolta dovleceii și castraveții în mod regulat pentru a încuraja producția continuă de fructe proaspete.

Mazărea și fasolea verde

Pentru legumele cu coajă verde, precum mazărea și fasolea verde, luna iulie este momentul potrivit pentru recoltare și pentru replantare dacă dorești o a doua recoltă. Recoltează mazărea și fasolea verde când sunt tineri și suculenți pentru a obține gustul lor delicios și pentru a încuraja producția continuă de boabe.

Ceapă și usturoiul

Ceapa și usturoiul sunt culturi care pot fi plantate în luna iulie pentru recoltare în toamnă. Plantează bulbii în sol bine pregătit și asigură-te că le oferi condiții optime de creștere, inclusiv suficientă lumină și umiditate. Poți aplica îngrășăminte organice pentru a promova creșterea și dezvoltarea plantelor și pentru a obține bulbi sănătoși și gustoși.

Concluzie

Cultivarea legumelor în grădina ta în luna iulie poate fi o experiență plină de satisfacții și recompense. Alegerea și îngrijirea legumelor potrivite pentru această perioadă a anului îți vor permite să te bucuri de o recoltă bogată și sănătoasă și să te bucuri de gustul delicios al legumelor proaspete crescute chiar în propriul tău spațiu verde. Așadar, pregătește-ți solul, selectează semințele sau răsadurile și începe să cultivi legumele tale de vară în grădina ta chiar acum!

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *