Echipamente si conectare

Echipamente si conectare

Tranzitia la televiziunea digitala terestra se va face gradual, incepand cu 17 iunie 2015, extinderea teritoriala urmand a se implementa pe zone geografice astfel incat sa acopere aproape intreaga suprafata a tarii pana la sfarsitul anului 2016. Pentru a putea continua sa receptioneze programele de televiziune dupa trecerea la semnalul digital, cei care receptioneaza aceste programe prin intermediul antenelor terestre trebuie sa detina un receptor compatibil cu transmisiunea digitala sau sa conecteze cu ajutorul unui decodor digital (set-top-box).

Adaptarea receptoarelor TV analogice (cu tub) pentru receptia semnalului digital presupune achizitionarea unui decodor digital, care va fi conectat la televizor prin intermediul unui cablu SCART. Televizoarele digitale vor avea si acestea nevoie de acelasi set-top-box, daca nu sunt echipate din productie cu un tuner digital in standard DVBT2 (standardul care va fi adoptat petru transmisia terestra digitala in Romania). Este nevoie si de achizitia unei antene capabila de receptia semnalului digital – desi, in majoritatea cazurilor, o simpla antena de camera va fi suficienta pentru receptie.

Nu uitati: schimbarea ii afecteaza pe cei care receptioneaza programe de televiziune in mod gratuit, prin intermediul antenelor terestre.

Abonatii servicilor de cablu si satelit NU sunt afectati!